VOOR EEN EFFICIËNTE EN AANGENAME SAMENWERKING

CONTACT

Wil je meer info over wat we doen en wie we zijn, neem dan gerust contact op via info@depraktijkhasselt.be. Wil je graag een afspraak vastleggen voor een kennismakingsgesprek, vul dan het contactformulier in onder AFSPRAAK.

Voor een eerste afspraak ontvang je steeds een mail van ons. Kijk zeker ook je spam of ongewenste mailbox na. Onze mails verdwijnen hier wel eens in…

ADRES

Koningin Astridlaan 69 – 3500 Hasselt

BEREIKBAARHEID

DE PRAKTIJK ligt tegenover het station. Op ongeveer 2 minuten wandelen. Zowel met trein als bus zijn wij goed bereikbaar. Ook vanuit het centrum in Hasselt kan je hier makkelijk te voet of met de fiets geraken. Bij aankomst zie je aan het gebouw een gouden plaatje ophangen met DE PRAKTIJK en mag je aanbellen aan de voordeur. Een therapeut zal de deur dan automatisch voor je openen. Je mag naar de bovenste verdieping wandelen en daar wachten in de wachtzaal (deze deur staat open). De therapeut zal je komen halen op het afgesproken uur. (Indien je niet mobiel bent, gelieve ons dan een seintje te geven – dan kijken we wat we kunnen doen).

PARKEREN

Naast DE PRAKTIJK is een grote parking (Parking Astrid Hasselt). De ingang van de parking ligt op de Koningin Astridlaan, vlak naast DE PRAKTIJK. Hier kan je parkeren voor € 2 per uur. In de omliggende straten kan je parkeren met een parkeerschijf.

DUUR & TARIEF

Een gesprek duurt ongeveer 50 minuten en de kostprijs is €60. We vragen om dit ter plaatse af te rekenen via cash of mobiele overschrijving (Payconic of Apple Pay). Er zijn geen andere betalingsmogelijkheden. De digitale trajecten worden ook meteen afgerekend.

Uitzonderlijk hanteren we een sociaal tarief. Dit hangt af van je financiële en/of sociale situatie.
Ben je student en of trek je een leefloon, dan bespreek je dit met je therapeut en die bekijkt wat mogelijk is.

Indien je niet op je afspraak geraakt, vragen we je om dit uiterlijk 24u op voorhand door te geven aan de therapeut via mail of telefoon. Indien dit niet gebeurt en je afwezig bent zonder te verwittigen of wanneer je minder dan 24u op voorhand verwittigd (de dag zelf), vragen we je om het openstaande bedrag van de afspraak te betalen aan de therapeut.

Wij danken jullie voor dit begrip.

VOORZIENINGEN

Koffie, water of thee is voorzien tijdens elke sessie

 DE PRAKTIJK heeft een toilet ter beschikking

 DE PRAKTIJK voorziet ontsmettingsmiddel om je handen te ontsmetten en mondmaskers indien dit nodig is

De gespreksruimtes zijn voldoende groot zodat 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden

De gespreksruimtes worden tijdens/na elke sessie grondig verlucht

 Het dragen van een mondmasker is voorlopig niet verplicht maar de therapeuten passen zich aan op vraag

 Indien gewenst, kan een therapiesessie online of buiten tijdens een wandeling doorgaan. Dit spreek je best even onderling af met je therapeut

Minder- of niet mobiele personen zijn zeker ook welkom bij ons

WACHTLIJST

In DE PRAKTIJK werken we niet met een wachtlijst. Het is belangrijk voor ons om goede en laagdrempelige hulp te kunnen aanbieden. Als jij dringend hulp nodig hebt, staan we zo snel als mogelijk voor je klaar.

ONLINE

Heb je een online afspraak? Je persoonlijke therapeut spreekt onderling met je af welke tool gebruikt wordt en op welke manier je wordt uitgenodigd voor het gesprek. Ook de betaling wordt onderling besproken. Voor het gesprek plaats vindt, krijg je via mail of telefoon de nodige uitleg.

TERUGBETALING VIA DE MUTUALITEIT

Afhankelijk van de therapeut en van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten, kan je een terugbetaling van een aantal sessies aanvragen.  Je bespreekt dit best tijdens de eerste sessie met je persoonlijke therapeut. Die bespreekt de te doorlopen stappen wat dit precies betekent.

Voor meer info hierover ken je zelf ook surfen naar de website van je mutualiteit.

Christelijke Mutualiteit

De Voorzorg

Liberale Mutualiteit 

Onafhankelijk Ziekenfonds en Partena (Helan)

Als je op jouw mutualiteit klikt, kom je rechtstreeks uit op de pagina rond terugbetaling van psychologische begeleiding.  Je kan op deze pagina ook het nodige document downloaden. Je brengt dit zelf mee naar de sessie en dan vult je therapeut dit samen met jou aan.